"ontwikkeling; zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ɔntˈwɪkəlɪŋ] Verbuigingen: ontwikkeling|en (meerv.) 1) manier waarop iets verandert 2) natuurlijk proces waardoor een persoon andere of meer gedrags-en handelingsmogelijkheden verwerft 3) vergroten van kennis,bekwaamheden of vaardigheden voor specifieke handelingen 4) Geleidelijke verandering in een zekere richting. 5) Het ontwerpen en creëren. En verder: evolutie, beloop, groei, loop, voortgang ontplooiing, beschaving, opvoeding, vorming."

Over ons


De Academie voor Ontwikkeling is een coachingsbureau. Ons bureau is opgericht om werknemers, management, ondernemers en executives te faciliteren in het vinden van de juiste coach. Ons motto is: elke professional verdient een coach. Het zoeken, vinden en kiezen van een coach is vergelijkbaar met het kiezen van een reisgezelschap; je hoeft geen beste vrienden te zijn of te worden, maar je moet elkaar wel aanvoelen, samen bepalen waar je heen wilt en samen de weg naar het doel uitstippelen. Een coach is voor een bepaalde tijd, afwisselend, je reisgezelschap en je reisleider op je reis van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Onze coaches kunnen je op verschillende niveaus verder helpen: om competenties te ontwikkelen, om je belemmerende overtuigingen op te heffen en om meer te worden wie je bent.

Als je een coach zoekt, heb je globaal drie opties:

  1. Google,
  2. Je vraagt de mensen in je omgeving,
  3. Je gaat naar de Academie voor Ontwikkeling.

Je zult de eerste niet zijn die een combinatie van deze opties inzet.
Hier de toelichting waarom je de Academie voor Ontwikkeling gebruikt voor het kiezen van een coach:

  • we zijn zelfstandig werkende coaches en werken voortdurend aan onze eigen professionalisering en ontwikkeling;
  • we werken aan het verhogen van ons zelfinzicht en aan de manier om onze betekenis helder te krijgen, te verhogen en hier op deze site te verwoorden;
  • we hebben allemaal een specialisme;
  • op deze site verzamelen we referenties van onze cliënten, anderen kunnen ons vaak (nog) beter beschrijven dan wij zelf, maak daar gebruik van;
  • we zijn een grote en groeiende groep van coaches;
  • eenieder van ons beveelt met plezier een collega aan als we tot inzicht komen dat iemand anders je beter kan begeleiden.

 

Potentieel

Als mens (en menselijke organisaties) hebben we een uniek ontwikkelinkgspotentieel. En ieder mens en iedere organisatie heeft de keuze om dit potentieel te benutten.

Ontwikkeling

Wil je dit potentieel benutten? Dan kan het handig zijn om daar iemand bij in te schakelen. Iemand die de natuurlijke ontwikkeling van jou, je team of je organisatie kan faciliteren, ondersteunen en wellicht versnellen.

Ondersteuning

De Academie voor Ontwikkeling verzamelt professionals die ontwikkeling ondersteunen. Zodat professionals, ondernemers en organisaties de juiste persoon kunnen vinden om hun ontwikkeling te faciliteren.